dr. Aletta Jacobs College

Ik wil hier mijn werkplek

Het dr. Aletta Jacobs College is een openbare school met een breed onderwijsaanbod en is door het werken in deelscholen tegelijkertijd verrassend kleinschalig. Binnen onze professionele cultuur begeleiden wij de leerlingen in een sfeer van veiligheid, wederzijds vertrouwen en betrokkenheid op weg naar zelfstandigheid.

Met trots draagt onze school de naam van Aletta Jacobs. Zij was een pittige tante, een vrouw met visie, lef en het hart op de juiste plek. Ze kwam op voor gelijke rechten en kansen, durfde tegen de stroom in te roeien en had een bewonderenswaardig doorzettingsvermogen. Daarmee inspireert ze ons tot op de dag van vandaag.

Wij vinden dat alle leerlingen zich op het Aletta optimaal moeten kunnen ontplooien. Onze missie: “Wie je ook bent, wat je ook wilt, wat je ook kunt: samen zorgen we ervoor dat je er komt. En daar zijn we trots op!”.

De missie van onze school geldt niet alleen voor onze leerlingen, maar voor iedereen die leert in onze scholengemeenschap: of je nu ondersteuner, docent of student bent, we maken allemaal deel uit van dezelfde lerende organisatie. Als stagiair ga je aan de slag binnen een deelschool in een team van zo’n vijftien docenten. Daar vind je de leeromgeving waarbinnen je kunt leren en je je kunt ontwikkelen op weg naar de docent die jij wilt zijn.

We vinden het fijn om te werken met mensen die graag willen leren en die enthousiast zijn om een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van onze leerlingen en die dat ook graag samen met anderen in onze school vorm en inhoud geven in een positieve en stimulerende sfeer. Wij bieden naast uitgebreid leren op de werkplek een begeleiding gericht op jouw brede en professionele ontwikkeling als aanstaande leraar.

Een impressie

Met het filmpje hiernaast kun je een indruk opdoen van onze school en wat wij doen. Je ziet eerst een aantal sfeerbeelden van de school en daarna een student in gesprek met een van de schoolopleiders. Lucia van Timmeren en Reineke Snijders (en de vakcoaches/ werkplekbegeleiders) organiseren samen de begeleiding van de studenten op deze school.

Gebied Hoogezand

Niveau PrO, VMBO, Havo, Vwo

Reineke Snijders

Programmaleider Opleidingsschool Ommelanden