Onze visie op onderwijs

Het Dollard College is een scholengemeenschap voor vwo (gymnasium, atheneum, havo, zesjarige havo, mavo, vmbo, praktijkonderwijs en isk in Oost Groningen. Binnen het Dollard College kun je in veel verschillende onderwijssituaties ervaring opdoen. Zo hebben we een tweetalig vwo, een dalton vestiging en een Kunskapsskolan vestiging.

We willen onderwijs zien dat de toon zet waar het gaat om leren, talentontwikkeling en het vinden van antwoorden op maatschappelijke vraagstukken. Wij willen betekenisvol onderwijs zien, onderwijs dat geen andere grenzen accepteert dan de grenzen van de ambities en talenten van mensen die aan haar worden toevertrouwd. Betekenisvol onderwijs dat (jonge) mensen uitdaagt om te ontdekken waarvoor ze staan, wat hen drijft, waarin ze goed zijn en wat ze waard zijn. Steevast vanuit de overtuiging dat iedereen iets wil en kan betekenen voor anderen. Zo creƫert onderwijs mede de voorwaarden voor mensen om waardevol te zijn en te kunnen presteren: in hun persoonlijke leven, in hun professionele leven en als burger in onze samenleving (een leven lang leren). Dat geldt niet alleen voor onze leerlingen, maar ook voor onze medewerkers.

Binnen deze verscheidenheid is er ruimte voor het vormgeven van je eigen stage en wij waarderen eigen initiatief zeer.

Werkplek

Wil je weten hoe anderen een werkplek bij het Dollard College ervaren? In het filmpje kun je een indruk opdoen van de school en van een aantal vestigingen van deze scholengemeenschap. Een Lio student vertelt over zijn ervaring op de Dalton vestiging in Woldendorp.

Gebied Winschoten, Woldendorp, Pekela, Bellingwolde

Niveau PrO, VMBO, Havo, Vwo

Tinka de Vries

schoolopleider