Wij bieden onderwijs aan leerlingen van alle niveaus en uit de hele Eemsdeltaregio: van Delfzijl en Siddeburen tot Loppersum en Spijk. Stichting Eemsdelta is een school die een kansrijke leer- en leefomgeving wil bieden aan leerlingen binnen deze regio. Onze onderwijsactiviteiten zijn gericht op ontwikkeling; op de volgende stap die de leerling te maken heeft. Ze zijn samenhangend en sluiten aan bij de leefwereld van jongeren. Zo krijgen zij die bagage die ze nodig hebben om verder te komen.

Om de leefbaarheid en een gezonde sociale ontwikkeling in onze krimpende regio te kunnen blijven waarborgen, is het belangrijk om na te denken over de toekomstige ontwikkeling van onze scholen. Innovatie en het continu verbeteren van onze onderwijskwaliteit staan daarom hoog op de agenda, wat maakt dat onze stichting een bijzonder interessante kweekvijver is voor jong onderwijstalent!

Onze kracht zit in de kleinschalige opzet van onze vestigingen en de ongedwongen, prettige werksfeer waarin je je snel thuis zult voelen. Als stagiair maak je deel uit van een onderwijsteam en volg je intervisie- en themabijeenkomsten. Naast individuele begeleiding word je ook ondersteund door je vak coach en overige leden uit jouw sectie. Samen zorgen we ervoor dat jij je op professioneel en persoonlijk vlak optimaal zult kunnen ontplooien als docent.

Werkplekleren bij het Eemsdelta College

Door het bekijken van bijgevoegd filmpje willen wij je een beeld geven van onze scholen. De gemoedelijke sfeer en ondersteuning bij het praktijkonderzoek wordt weergegeven in een gesprek met twee LIO studenten.

Gebied Appingedam, Delfzijl, Siddeburen, Eelwerd

Niveau PrO, VMBO, Havo, Vwo

Petra Leeuwerik

schoolopleider Eemsdelta College