Op onze scholengemeenschap werken we samen aan goed onderwijs en brede vorming. Zodat leerlingen naast het behalen van een diploma, leren dat het leven in vele opzichten waardevol kan zijn. Niet alleen voor henzelf, maar ook samen met anderen. We werken op Ubbo Emmius in en aan een open sfeer.

Onze missie is ‘Leerlingen laten excelleren!’. Leerlingen kunnen excelleren door hoge prestaties te leveren, waarbij ‘hoog’ relatief is. Voor de ene leerling moet het bij wijze van spreken een ’10’ zijn, een andere leerling stijgt boven zichzelf uit door een voldoende te halen.

Excelleren kan ook een mentale kwestie zijn; iets durven dat je nooit voor mogelijk had gehouden. In alle afdelingen van de school kunnen leerlingen tot excellente prestaties komen. Alle docenten kennen voorbeelden van situaties waarin het lukte. Daarom is het een bron van inspiratie.

Zowel leerlingen als studenten / medewerkers hebben recht op adequate begeleiding, uitdaging en goede werkomstandigheden. We werken aan goede samenwerking en naar goede relaties met onze omgeving. Dit vinden we noodzakelijk voor een goed resultaat van onderwijs en opvoeding. Waar dit mogelijk is, wordt gezamenlijk aan de verdere ontwikkeling van onze regio gewerkt.

Een werkplek bij Ubbo Emmius

Door het kijken van het filmpje krijg je een indruk van onze school, de mensen die je daar tegen zult gaan komen en van de activiteiten die we organiseren voor studenten op school. Een van onze vakcoaches geeft aan wat zij inspirerend vindt aan het begeleiden en opleiden.

Gebied Stadskanaal, Veendam, Onstwedde, Winschoten

Niveau PrO, VMBO, Havo, Vwo

Nicole Kuizenga

schoolopleider